Sommarbarn

Jag är ett äkta sommarbarn :-) ! När min mamma gick med mig så dröjde jag 3 veckor över beräknad datum. Troligtvis hade jag bestämt mig: Jag skulle födas mitt i högsommaren när den värsta värmeböljan härjade. Redan då visste jag att just den årstiden var min! Jag föddes på ett litet privat sjukhem mitt på landet och i min egen fantasi (tyvärr räcker ju inte minnet så långt tillbaka) kan jag känna doften av sommarblommor, nyslaget gräs och sommarvärme som kom in genom fönstret. Sen blev det stadsdofterna som tog över i några år :-) .

De flesta av mina tidigaste minnen är förknippade med sommaren och jag kommer ihåg långt tillbaka :-) . Som pytteliten när jag står i ett hav av solrosor, så höga att jag inte räcker upp halvvägs. Jag står och tittar uppåt och en farbror plockar solrosfrön och ger mig. När jag går till kiosken och köper glass, där jag står på tå och ändå inte räcker upp utan tanten får luta sig ut och titta ner på mig. När jag leker i sandlådan och borrar ner fötterna i den varma sanden. Hos mormor i kolonistugan där jag badar i den lilla poolen. Hos farmor i trädgården där jag äter körsbär och är kladdig hela jag!
När jag är lite äldre är det fortfarande sommarminnen dom dominerar. Lukten av varm asfalt när vattenposten öppnas för oss barn. Besöken på utomhusbaden och doften av Delial solkräm. Rullskridskoturer och skrapade knä. Ännu äldre, och tillbaka till landet, där höskörd, sommarängar, bäckar, cykelturer och bad i sjön tar över. Visst har jag många fina minnen från de andra årstiderna…men sommaren…den är min!!!

Forfarande älskar jag sommaren. Visst är våren fin…med sitt vaknande som för mig betyder att sommaren närmar sig! Hösten har sin tjusning…och vintern kan vara otrolig vacker! Men sommaren..med sina dofter, frodiga grönska, blommor och när den är som bäst….sol och värme! Mmmmmm…det finns ingen annan årstid som får mig att må så bra!!! När solen börjar värma är jag som en blomma…jag sträcker mig efter den. Jag kan lägga mig på golvet i en solstråle som kommer in genom fönstret och sträcka på mig som en katt, lättjefull och långsamt…blunda och njuta av en föraning av sommar. Sen väntar jag…tills det är så varmt så jag inte fryser (vilket jag tyvärr gör rätt lätt). Då lägger jag mig ute i solen, inte så mycket för att sola, utan för att känna värmen ta sig in i kroppen och fylla hela mig! Hur den sprider sig från magen och vidare till alla delar. Blir det för varmt flyttar jag in i skuggan av ett träd och njuter av solens spel bland löven eller så tar jag ett dopp i havet eller sjö. Att ligga på en filt, med en bok, lite musik…eller bara lyssna på sommarljuden, kluckande vatten, insekters surr, fåglarnas kvitter…underbart!!

En sommarkväll när det är riktigt varmt: En kall öl och sen duscha och smörja in sig. Gå ut på stan, sätta sig på en uteservering och ta en sommardrink och kanske nåt lätt att äta. Åka till en sjö och ta ett kvällsdopp. Sitta och dricka vin på altanen tillsammans med vänner till långt in på natten. Det finns så mycket att göra en sommarkväll….

Jag är sommarbarn! Född under högsommaren…då jag laddar mina batterier med sol, värme, dofter och ljud….för att ta fram när de andra årstiderna infinner sig.

3 Kommentarer till “Sommarbarn”

  1. Ivy Säger:

    Fantastisk beskrivning av sommaren och alla dess dofter, intryck och minnen! Kan se dig framfor mig, njutandes av solen med ett glas vin i handen och doften av grill i bakgrunden. :)

  2. christian louboutin sale Säger:

    Keep the steering in your hands from christian louboutin uk finish. Do not let the herve leger sale people influence your selection criteria. You need to be determined for buying exactly that which you really need. Therefore, it is must to know your buying parameters. Before fixing them, essentially have look inside the wardrobe. Some christian loubutin outlet dress may be lying there and just slight christian louboutin sale may serve your purpose. If will give you fresh idea about the existing and required supporting fashion accessories also, which christian louboutin to support even the costliest dresses for girls. It is the commonly adopted herve leger dresses the money conscious moms, who do not want to buy herve leger austratial it is mandatory.

  3. replica watches Säger:

    They are merry replica watches uk screen its stunt. Not peculiar is the physique emotions hermes bags good, thesereplica replica watch persist in rightful circumstance immoderately. Breitling Replica Watches sincere is high instance that you ventured visible again purchased only through replica watches uk yourself.Let us exterior the Swiss Replica Watches substance. Essential hublot replica are extremely heirloom also full cannot present them.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu