Tupperware

Idag har jag varit på något som jag inte varit på i flera år.  En Tupperwaredemonstration!! Konstigt att något sådant inte har förändrats genom tiden :-) . Det var precis som det alltid har varit!

Det tog mig ett tag att hitta ut till stället där den skulle vara. Det var mörkt, jag hade aldrig varit där tidigare och naturligtvis så körde jag vilse och fick ringa för att komma rätt igen. När jag äntligen kom fram fick jag en jättedust av barndomsminnen. Det var doften som slog emot mig. För det här var ute på landet och jag parkerade framför en stor ladugård full med kor. Det såg så mysigt ut! Kossorna som gick därinne i den upplysta ladugården, den varma doften från dom och doften av mjölk. Jag var tvungen att stå och blunda en liten stund och fick fram bilden av den lilla ladugården där jag tillbringade så många kvällar i min barndom.

Till slut så gick jag in i huset. Där var varmt och mysigt. Bordet med många Tupperwareprodukter stod framme och sen trillade den ena kvinnan efter den andra in. Ja….det var precis som vanligt…bara kvinnor :-) ! Stolar var uppsatta runt ett bord och alla slog sig ner. Så satt vi då där…i olika åldrar och log mot varandra. Den unga tjejen som hade hand om själva demonstrationen steg fram och presenterade sig. Sen började hon att berätta om det olika boxarna, bunkarna, slevarna och vispar och en massa annat. DÅ slog det mig…..DET HÄR ÄR PRECIS LIKADANT SOM PÅ 50-TALET!!!! Här satt vi kvinnor och lyssnade på en demonstration hur man använder allt för att sköta bakning, matlagning, förvaring och hur allt detta underlättar hushållsarbetet!!! Vi satt där och nickade medhållande och många hade små kommentarer om vad de redan hade hemma och hur bra dessa saker är!!

När jag satt där och tittade mig omkring fick jag bilderna från 50-talet framför mig. Hemmafruarna med nylagt hår, fina klänningar som träffades en eftermiddag eller kväll för att se de nya produkterna som underlättar hushållarbetet. Diskussioner om hur lätt det är att ta hand om allt när det finns så fantastiska produkter. Dessa kvinnor som nästan alla var hemma, tog hand om familjen och sin man. Alla dessa bilder från den tiden dök upp. Leende kvinnor som stod vid diskbänken, vid spisen, vid bakbordet, vid middagsbordet och vid just sådana här sammankomster. Bilder som visade hur alla trivdes och hur lycklig man kunde bli över en burk som går att stapla lätt och smidigt i ett skafferi….och hur välklädda, sminkade, fräscha kvinnorna var när de tog hand om hushållet!

Jag såg mig omkring på kvinnorna som satt där jag var och tänkte att det nästan inte förändrats mycket alls. Om man bortser från kläderna och att vi var lite mer frispråkiga så var skillnaden inte så stor. Fortfarande var pratet om hur mycket lättare det är att att använda vissa saker för att förenkla vissa saker och alla små tips hur man kan göra det. Fortfarande finns det bilder om, nu på reklamen på TV:n, hur mycket lättare det är att sköta hushållet med vissa produkter…och fortfarande så är det leende kvinnor som oftast dyker upp i dessa sammanhang. Men…..nu, precis som på det ljuva 50-talet, är det en bild som inte stämmer riktigt överens med verkligheten. Bakom leendena finns det mycket annat som inte kommer fram!

Men…det går inte att låta bli att le…just för att förändringar egentligen inte är så stora…och även det har sin charm!!! Någon gång i framtiden kommer våra bilder att väcka nostalgiminnen också :-) ….och jämföras med den tiden som är då!!!

2 Kommentarer till “Tupperware”

  1. Tory Burch Outlet Säger:

    G-You have to believe in yourself. That’s the secret of success.

  2. YAN Säger:

    daswtfrdeygtrffesdf

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu