Köplust

När köplusten drabbar en är det svårt att stå emot! Händer detta när det är i slutet på en löneperiod så kan det kännas krisigt och är det i början är det inte heller bra, för då är risken stor att man förköper sig :-) ! Men ibland så dämpas den av naturliga saker…som att man inte hittar det man är sugen på att köpa..eller man ser sig själv i ett provrum!!

Där står man med en hel hög med kläder som ser jättesnygga ut på galgen i butiken. In i provrummet, av med alla kläder och sen börjar det! Varför är det så taskig belysning i ett provrum??? När man står där i BH och trosor och ser sig själv i de dubbla speglarna, lite gulblek och alla skavanker förstorade och avslöjade. Först så står man och vänder sig om, kollar in sig själv från alla håll…det är inte så ofta man har speglar så man kan se hela sig runt om. Efter en liten nedgång i självförtroendet så rycker man på axlarna och repar ny tillförsikt! Ljuset är faktiskt ofördelaktigt!!!! Sen börjar provningen! Hm..storlekarna är ju lite skumma med den där standarden som finns nu. Den där snygga klänningen fastnar halvägs över axlarna…skiiiit…hur ska jag nu få av mig den igen??? Det blir ett lirkande och försiktig dragande i klänningen…man kan ju inte ropa på hjälp!!! Ny storlek…den gick på..men sitter som en säck!! Av med den..och på med nästa plagg. Högen med plagg som INTE var bra, växer!!! Till sist är det bara jeansen kvar…de med stretch! Dra på mig ett par, hålla in magen och de sitter rätt ok. Då kommer det en expedit ”Nej…de kan du inte ha” säger hon bestämd ”De töjer sig mycket, så en storlek mindre MÅSTE du ta!!” Tittar lite tveksam på henne men snäll som man är går jag med på att prova. Ok…börjar med att åla in benen, genomsvett, drar upp jeansen så jag lyckas få dom över rumpan, sen så….nu tror jag att det är kört!!! Men inte…ett djupt andetag, hålla in magen i en statisk rörelse och tvingar ihop knappen med knapphålet, andas lite försiktigt, nytt djupt andetag och lirkar upp dragkedjan. Sen släpper jag ut luften och vips, så sitter jag i ett skruvstäd. Allt ovanför jeansen hänger upptryckt ÖVER jeanskanten och allt innanför sammanpressat. Tyvärr så vet jag ju att expediten har rätt..de töjer sig och kommer att bli bra! Det är bara att fram till dess så kommer jag inte att kunna andas, röra mig eller sitta!! När de väl är uttöjda är jag jättenöjd…fram till de ska tvättas, för då börjar det om igen :-) .

Till slut är allt provat och det blev 2 plagg av 12 som blev bra. På med de egna kläderna igen, en sista koll i det gulaktiga ljuset och sen ut. Väl ute i butiken stannar jag till för att kolla i speglarna där. Jag är väl inte så gul som jag var i provhytten???? Lite orolig! Puhhh…här ute har jag normal färg och livet känns helt plötsligt riktigt trevligt igen. 2 plagg rikare, några 100-lappar fattigare men nöjd och glad! Kanske till och med ett fynd??? Då känns det ännu bättre :-) !!!

Så är då köplusten tillfredställd för den här gången…till nästa anfall kommer och allt börjar om igen :-) !

3 Kommentarer till “Köplust”

  1. viola Säger:

    hahahahahahahahahahhah,,tack för bra beskrivning,,vet du vad..jag brukar smyga in och älska i provrum de som har dörr smyger in och gör det snabbt;)) i like..

    apropå handla jag har börjat med mental handlinga,,jag plockar på mig dte jag vill ha njuter tittar känner länge,,sedan lägger jag tillbaka allt går ut och tänker yes härlig känsla,,och lite rikare;)

    kramiz

  2. Starglimmer Säger:

    Hahahaha…DET har jag aldrig gjort :-D !! Kanske nåt att ta till för att liva upp provrumsbesöken med ;-) . Tack för tipset!!!! :-D

    Kram

  3. Tods Shoes Säger:

    Tods Shoes is a good choice for leisure times, casual but still fashi, Tods Shoes Sale online for sale, high quality, low price, ,Tods Outlet for sale 24- hours online

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu