Vanans makt!

Att släppa taget om något -något som man burit med sig länge, en vana eller ovana, ett beteende, en åsikt, ett förhållande- är något av det svåraste som finns. Hjärnan vägrar in i det längsta att släppa taget! Den där dialogen som finns  inne i huvudet med de två inneboende där som har helt motsatta åsikter om allting, som argumenterar för olika lösningar. Det finns faktiskt också en vetenskaplig förklaring till det hela….hjärnan tycker inte om förändringar!!!!! Den vill att allt ska vara som den, en gång, blivit programerat till, på ont och gott!! Därför blir det konflikter när man försöker göra en omprogramering, där allt engageras som känslor, kropp, förnuft, psyket och förnuftet. Hur många gånger har man inte vetat att det är dags att bryta en vana….DÅ kommer den där lille bakåtsträvaren fram som väldigt övertalande säger ”Är du helt säker på detta??? Egenligen så är det ju faktiskt rätt gott att bara flyta med…eller hur??” och så känner man det där suget att bara låta det vara. Men DÅ…då kommer näste som säger ”Men hallå…du mår ju inte särskilt bra av det här…seså…sätt igång nu..ta tag i det du behöver göra!!!” jaha..och då är det då dags igen!!! Dialogen som förs inne i huvudet och som man lyssnar på medan den påverkar en på den ena eller andra viset.

En vana eller ett beteende bryts när man lyssnar och känner innerst inne vad som är bra för en själv…men det krävs insikt!! Just den insikten kan vara tuff att ta till sig. Ofta känner man då att man egentligen redan intuitivt visste hur läget är men man vägrade att lyssna på den rösten! Man vägrar att inse att det inte alls är som man trodde eller önskade, kanske för att det gör ont, kanske för att det är jobbigt, kanske för att man blir ledsen men mest för att man inte är ärlig mot sig själv!!!!! När insikten träffar en så ser man helt plötsligt klart, att alla de små tecken som man skjutit ifrån sig nog var precis som man intuitivt kände…att det är dags att erkänna för sig själv att man nog ska ta sig i kragen, släppa taget och gå vidare! En ovana bryts och man blir fri från den. Ett dåligt beteende ändras och man blir fri från dess destruktiva handlingar. Ett förhållande ändras och man går vidare. Sen behöver det inte betyda att allt är dåligt…man kanske bara ändra om något till det bättre. Men just att man gör en förändring, att man orkar kämpa emot vanan, gör att saker kan förbättras!

Ibland så kommer något fint ur det hela, ur förändringar :-) . Man kanske skaffar sig en annan vana och förhoppningsvis så är den bättre, man mår bättre av den och den ger mer! Då kan det vara värt all dialog i hjärnan, kampen om ordet mellan de där 2 inneboende, ledsenheten, det jobbiga, ilskan. När insikten infinner sig…så har man oftast kommit en bra bit på väg…mot nya härliga vanor och beteenden!!! :-)

18 Kommentarer till “Vanans makt!”

  1. W.Shakespeare Säger:

    Den ständigt pågående dialogen inom en själv…hur svårt är det inte att övertyga sig själv om något som man VET är fel…
    Fast är det inte oftast så att en (o)vana som man bryter snabbt byts ut mot en ny ??
    Älskar din blogg !!!!!!

  2. Starglimmer Säger:

    :-) Tack…nu blev jag jätteglad!!

    Jovisst är det så…man skaffar sig en ny vana och det behöver ju inte vara negativt. Förhoppningsvis har man lärt sig något av den man insåg kanske inte var så bra som man trodde och tar tillvara den lärdomen i nästa vana :-) ….så kanske man slipper den där påfrestande dialogen!
    En ny god vana är något som man ska vara rädd om :-)

    Kram

  3. W.Shakespeare Säger:

    Det är faktiskt det hela livet går ut på, att lära och ta tillvara och använda det man lär sig. Och visst har du rätt..man ska vara rädd om nya vanor, och tillåta sig att njuta av sina (o)vanor ibland :)

  4. Me Säger:

    Det är härligt när man blir av med en dålig vana. Man växer av det.

  5. Viola Säger:

    Starglimmer vill dela med mig av den här..kram
    En liten text jag ville dela med mig av. (Du kan säkert detta redan ;) men delar ändå )

    Vissheten:
    Du har förnuften och du har känslan. Antingen styrs man av förnuftet eller av känslan. Du kan se dem som två ringar som överlappar varandra.Detta lilla utrymme som blir där dessa två ringar överlappar varandra är vissheten. Vissheten eller wisemind är där balansen eller jämvikten mellan förnuftet och känslan finns. Kan också ses som klockhet, intutiv sanning eller personlig visdom.

    Känslan försvinner med tiden medan vissheten är beständig. Vissheten ger dig de svaren som man oftast söker hos andra eller känner att det är så pass stora svar eller beslut att man inte riktigt vill ta dem men när man stillar tanken och känslorna för det som är kommer man så småning om kontakt med sin visshet och då finner man helt plötsligt alla dessa svar.

    Observera:
    - Lägg märke till vad du upplever just nu, utan att göra något annat. Obeservera utan att låta dig fånga av upplevelsen. Försök att uppleva utan att reagera.
    - Var vaken och uppmärksam. Censurera inte. Häng dig inte fast vid något.
    - Fokusera ut mot det som är och inte det som man tror är.
    - Gå in i dig och obeservera. Betrakta dina tankar som kommer och går, som molnen på himlen. Lägg märke till känslorna som uppstår och sedan försvinner, som havet vågor.
    - Lägg märke till vad du upplever genom dina sinnen – syn, hörsel, lukt, smak känsel. Se hur andra handlar och reagerar.

    Beskriv:
    - Sätt ord på det du upplever. När en känsla eller tanke uppstår eller när di handlar på ett visst sätt, beskriv det i ord. Säg tex till dig själv >> Nu blev jag ledsen<> magmusklerna knyter sig<> Nu går jag uppför trappan steg för steg för steg< Beskriva ß> Delta

    När ångesten eller rädslan står hög fokusera ut mot det som är låt rädslan eller ångesten bara få finnas där utan att skjuta undan den eller gå in den helt. Då kommer obeservera och beskriva in. När man gör detta kan man få ner ångesten så man kan delta.

    Gör en sak i taget / Tidfönster
    - Ät när du äter. Gå när du går. Bada när du badar. Koncentra dig på att vara tillsammans med den du samtalar med eller umgås med för ögonblicket. När du tänker: Tänk. När du oroar dig: Gör du just inget annat. Planera när du ska planera osv. Gör vad du än gör med hela din uppmärksamhet.
    - Om händelser, andra tankar eller starka känslor distraherar dig, ska du lämna det som distraherar dig och sedan återgå till det som du höll på med. Det kan hända att du får göra detta om och om igen. Var envis
    - Koncentra dig. Om du märker att du gör två saker samtidigt på en och samma gång ska du stoppa dig och släppa den minst viktiga och åter gå till den som är relevant. Se tankar/oro som en sak och diska som en annan. Är det diska som du höll på med släpp fokuset på tankarna/oron och lägg koncenterationen på diskandet.
    - Fokus och koncentationen på det som du gör. Så kan med tiden tankarna och oron få simma fritt utan att de tar plats eller tar över,

    - Tidfönster Bestäm dig för hur stor tidfönstert ska vara, tex diska, promenad, planera, bada etc Vad som är relevant och bör finns i tidsfönstert just då. Bada, dåtiden? Har ingen stor plats i detta tidsfönster. Framtiden? Har heller ingen stor plats i detta tidsfönster. Nutiden? Ja, bada är just nu som gäller. Fånga den och njut. Planera, hur stor del ska dåtiden, nutiden och framtiden få finnas. Vid hämtning av barn på dagis är just det som sker, man behöver inte planera för middagen då barnen hämtas eller vad som kommer att ske på jobbet nästa dag eller har skett på jobbet. Detta görs för varje ny situation och det blir en hel del mycket mindre oro.

    Var effektiv:
    - Gör det som är möjligt !! Döm eller värdera inte det som inte blev. Se försöket.
    - Gör det som fungerar, det som situationen kräver. Undvik begrepp som ”rättvisa/orättvisa” ”rätt/fel” ”måste” ”borde” och ”inte får”
    - Fastna inte i principer som motverkar dina mål. Var smidig
    - Möt den situation du faktiskt befinner dig i, inte den som du skulle vilja vara i eller den som vore mer rättvis eller bekväm. Gör det som är möjligt av situationen.
    - Ha din mål klrara för dig och det det som behövs för att uppnå dem
    - Frigör dig från plågsamma känslor som minskar din möjlighet att nå dina mål, tex hämnd begär, onödig ilska och behov av ha rätt.

  6. Starglimmer Säger:

    Viola!
    Denna text är helt fantastisk!!! Har läst den flera gånger och jag tror att jag kommer att läsa den många gånger till :-) ! Där är så mycket att leva efter och jag behöver ha den som rättsnöre…jag som har så lätt att låta mig styras av känslor!
    Tack för den!!! Jag ska skriva ut den och ha vid mitt skrivbord, så jag blir påmind hela tiden!!!
    KRAM

  7. Viola Säger:

    Kul att du uppskattar texten;) VÅGA SLÄPP STAGET STARGLIMMER,,,du är på väg..kram

  8. Viola Säger:

    MENAR TAGET MEN STAGET BLEV RÄTT SYFTE DET MED,,,

  9. set jewelry Säger:

    wholesale pearl jewelry sets
    jewelry set
    jewelry sets
    bridal jewelry sets
    bridesmaid jewelry sets
    wedding jewelry set
    wedding jewelry sets for brides
    bridesmaids jewelry sets
    pearl jewelry set
    pearl necklace set
    fashion jewelry sets
    pearl necklace and earrings
    pearl bridal jewelry sets
    pearl bridesmaid jewelry sets
    cultured pearl set
    pearl jewelry sets for bridesmaids
    jewelry gift sets
    cheap pearl jewelry sets
    pearl pendant sets

  10. Replica Watch Säger:

    When compared to educate yourself hermes replica handbags regarding going to be the rental machines the chock – full sized ones are less bulky and smarter They have hermes shoulder birkin the desired effect by scrubbing so that you have the help of going to be the cleaning soap after which you can vacuuming over the cargo chanel flap bag box going to be the off road and water.rolex replica uk These gadgets are high – end and take over the cargo box most of the space too.chanel belt If the areas to get cleaned are small the compact cleaners are preferable.

  11. discount karen millen dresses Säger:

    This specific Minnie Mouse Nike Dunks of the Guys is made this kind of Disney Minnie mouse nikes. You have too countless sorts these shoes like Nike Dunk in shoes market however the Minnie mouse nike dunk is in many cases stated the latest all the time culture. Whenever you realize how an Dunk is probable a division of Minnie nike shoes for girls as one of the mainstream its visibility and influence generally are generally not the Minnie nike shoes for boys too as in the evening road can license. The shoe comes with suede construction and rocks a soft blue hue vertical the top of. Mens Nike Dunk High large sneakers due to the fact many fashionable Minnie nike shoes for loverssandals it absolutely was for starter developed around that superior model regarding old style professional skateboarding sneakers now is a really indicate regarding trend. Today so much more potent professional skateboarding boots or shoes Black is treated minimally accessible piping and sole ribbing while white dresses the lacing eyelets Nike swoosh tongue branding and sole. cheap women’s minnie nike dunks were popularized in the present day. Threaded along key points are thin blue stitching which end up being the trademark of Paul Rodriguez Collection. Another unique characteristic would be drawstrings around waist in order to maintain they offered. Imprinted located on the pocket linings are outlet karen millen and P-Rod branding while an important Paul Rodriguez signature is embroider on to the jean??interior. Will be either Rinse Indigo (dark) or Dark Stone Indigo (light) available now at select karen millen sale retailers. Traditional golf shoes usually offer that Karen Millen Lace Dress. Establish purchasing to buy, that hot weather should additionally have ridged edges on the bottom for traction. Potential include soft Karen Millen Dresses 2012 produced from plastic or rubber. The shoe top really needs to be a ‘soft leather’ or mesh the top to the encourage the greatest flexibility when walking. discount karen millen online store and feel will have to be your very best karen millen solid color dress. A good option to surf might karen millen cocktail dress. Look into amazon or ebay. Also search for on the internet or wholesale karen millen dresses. Research is the best option here. Even be sure to check your local Sunday newspapers, and fliers at a local sports cheap karen millen 2012.

  12. ray ban uk outlet Säger:

    cheap ray ban sunglasses sale of known athletes had become the perfect web marketing strategy that led the business to its eventual ray ban uk outlet. The designs of these comfortable shoes were inspired by Bowerman, which includes the iconic Waffle Trainer that they discovered in 1974 utilizing his wife’s waffle maker. The prosperity of cheap ray ban uk Inc. became unstoppable considering that ray ban uk sale Fifty per cent market share within the athletic . Referral advertising has contributed great on to the success of cheap ray ban sunglasses storeat least its advertising through online ray ban sunglasses. The 1st Simply do It advertisement of ray ban sunglasses store debuted in July 1, 1988. And within the 80′s, the retailer expanded its manufacturer product line to increase various sports and locations via globe. Today, Nike has four main subsidiaries: ray ban eyewear cheap, Converse, Inc.,and Hurley International. Products in Nike Outlet StoreWhen you shop on the ray ban sunglasses for men, you will find many different second- hand, slightly defective, and old model ray ban sunglasses for women products. You can discover a colossal wide array of shoes, jerseys, shorts, baselayers and other buy 2012 ray ban wayfarer suitable for form of sports. Sports enthusiasts for baseball, basketball, skateboarding, volleyball, etc, find a physical object that they can find very beneficial. The company will also be respected regarding their high- quality discount ray bans outlet so its possible to be guaranteed of purchase may possibly worth the cost. ray ban aviator cheap in a Nike Outlet Store is all- authentic as they’re operated and managed by Nike Inc. This particular implies that there is no need to get anxious to get replicas or low- quality counterfeits individuals are trustworthy cost is greatly reduced. The cost is something reduction is a result of the slightly defects otherwise the products being old models. This, however, does not reduce the functionality associated with the products which enables it to still last after continued use. The reduced price within Nike Outlet store is what attracts most buyers. These price cuts might be higher in accordance with the type of item. cheap ray ban Clubmaster sale price slash will also be expected during sales and Cheap Ray Ban Active Lifestyle Sale
    ,together with currency discounts cheap ray ban aviator sale highstreet voucher codes. cheap ray ban wayfarer sale are located within or cheap ray ban Polarized sale your neighborhood. You can travel to the cheap ray ban sunglasses outlet website for more information on locations. Utilizing amazing offers, discount ray ban sunglasses Outlet store really makes dreams be realized.

  13. monster headphones Säger:

    monster headphones Prosecutors don’t have to monster beats get a warrant to subpoena monster beats outlet your tweets Beats by Dre Headphones, even if you delete thembeats dr dre, because they’re public information Monster Beats By Dr Dre owned by a third party
    Cheap Beats Headphones For Sale, a New York judge ruled on Monday cheap monster beats headphones. But the lawyer for the Occupy Wall Monster Beats Sale Street protester trying to block a subpoena Beats By Dre says the judge mixed up his metaphors in the ruling.http://www.monsterbeats-monsterheadphones.com/

  14. Lyna Säger:

    No matter when the game, to be sure, Barcelona, and Paris saint germain will come to a war of the peak. The core of Air Jordan Retro the game characters, probably kaka. According to the, quote, ”says,Air Jordan Shoes jose mourinho has persuaded higuain left-behind the bernabeu. Two big star in real Madrid, Paris saint germain only get the possibility of kaka. Kaka and Paris transfer has basic settled, the worth of 25 million euros, the annual salary Air Jordan Shoes for 9 million euros. Once kaka for Paris, will be in again this summer against Barcelona.

    In addition to saint-germain and Hamburg two warm-up games besides, Barcelona will play again this summer 2-3 warm-up games, Cheap Jordan Shoes but the opponent has not yet been established. Cheap Jordan Shoes ”World sport news that Barcelona may play a friendly in Buy Jordan Shoes Morocco. Morocco is an African countries, but between Spain and separated only a the strait of Gibraltar, Barcelona during the warm-up need not suffer the long flight ZhouChe fatigue of bitterness.

  15. Michael Kors Handbags Cheap Säger:

    Scarpe Hogan outlet Vendita Online Michael Kors Handbags Cheap, offerta Hogan Outlet interactive,hogan uomo,hogan hogan scarpe outlet donna, hogan scarpe,tutti gli ordini vengono Michael Kors Handbags trasporto veloce! Enter Hogan World and discover Hogan Sito Ufficiale a universe of contemporary, luxury footwear and hogan outlet ufficiale accessories designed for trendy yet discerning cosmopolitan women and men. Sconto scarpe Hogan Vendita Online Store, possiamo offrire a buon mercato hogan outlet, scarpe Hogan Men and Women, save 50% -70% Off, Get it Now!

  16. pandora bracelets Säger:

    pandora bracelets has turned into a reputable pandora bracelets canada get bought from the industry in no pandora bracelets prices way without the basis. It truly is in pandora bracelet actual fact essentially as a result of pandora bracelets sale surprisingly designed ray ban sunglasses canada furthermore pandora bracelet that can be cheap pandora bracelets organized within varied methods result in plenty of cheap pandora charms tasteful pandora bracelets wristbands. A solitary pandora jewelry canada supplies set for any distinct attraction pandora charms cheap so you can absolutely love the beauty pandora charms canada of these pandora charms. Many are in most cases provided cheap pandora charms by using excessive efficiency to be sure remembering that a majority ray ban canada of wome has distinct individualities it has necessary to make Ray Ban Wayfarer at least one point to consider one of a kind for every and every A single.Considering that the ray ban sunglasses singular most well-liked fashion pendants, sunglasses canada possesses its own distinctive class.

  17. Louis Säger:

    louis vuitton outlet

  18. abercrombie milano Säger:

    Per non essere dentro il capire il più delle volte, sono propenso a non gradite i messaggi su questo tema progressivamente ulteriore considerazione si sta scrivendo in modo, inoltre, i mezzi personali, dobbiamo dire che è davvero uno di quelli da ricordare bella pubblicazione.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu